Influencers of Sweden, bild på TV-skärm med Influencers of Swedens logga. Till höger om skärmen styrelsen: från vänster Sara Rönne, Clara Lidström och Linda Hörnfelt

We are influencers of Sweden

We are influencers of Sweden, inte jag, men så heter den nya branschorganisationen som kommer att ta tillvara bloggares, vloggares, poddares och andra med förmåga att påverka människor i sociala medier. Igår var jag inbjuden på lanseringsparty med VD & grundare Linda ”La Linda” Hörnfelt och styrelseordförande Clara ”Underbara Claras” Lidström och styrelseledamoten Sara Rönne som driver bloggen Träningsglädje och massor av influencers som minglade och umgicks.

Better Bloggers blir Influencers of Sweden

Jag lärde känna Linda på Twitter för några år sedan. Vi träffades första gången efter att fantastiska Sara Öhman hade tipsat Linda om att träffa mig över en lunch påminde Linda mig om igår. Jag tycker det är härligt att träffa branschfolk och diskutera utmaningar och framgångar på lunchen, det ger mig energi och glädje. Vilket är samma anledning som jag hade till att gå med i Better Bloggers (föregångaren till We are influencers of Sweden). I nätverket har jag, som jag berättat om tidigare, träffat massor med spännande bloggare och haft möjlighet att ta del av andras erfarenhet och kunskap liksom att dela med mig av mina kunskaper inom onlinemarknadsföring. Utvecklingen har gått snabbt framåt och bloggen är inte längre den enda inkomstkällan för innehållsproducenter. YouTube och Instagram har vuxit rekordsnabbt, särskilt har den yngre målgruppen som är under 25 år tagit till sig de två mer bildbaserade plattformarna. Samtidigt har möjligheterna att relativt billigt spela in en podcast (som ett radioprogram) öppnat upp nya möjligheter och målgruppen +25 som lyssnat på e-böcker några år har nu hittat podd-formatet. Dessutom öppnas ständigt marknadsföringsmöjligheter upp på nya plattformar som Snapchat och Periscope, så det är helt rätt i tiden att Better Blogger blir Influencers of Sweden.

Influencers of Swedens lanseringsparty

Influencers of Sweden, bild på TV-skärm med Influencers of Swedens logga. Till höger om skärmen styrelsen: från vänster Sara Rönne, Clara Lidström och Linda HörnfeltDet var helt fantastiskt att få vara med och ta del av presentationen av det nya varumärket och den nya plattformen. Publiken var superpepp och alla var imponerade över det nya konceptet. Jag stod tillsammans med flera av tjejerna från bloggmiddagen och hurrade när Linda presenterade det nya konceptet, den nya styrelsen och webbyrån. Det var mörkt, jag tog bilder med mobilen och så är jag ingen stjärna på bildbearbetning så tyvärr blev det inte bättre bild än så här.

Linda och gänget på webbyrån Care of Haus har gjort ett grymt jobb med den nya plattformen. Den har massor med intressanta funktioner och kommer att hjälpa många influencers att få kunduppdrag. Det bästa är att plattformen erbjuder flera olika intäktskällor för influencers. Jag har registrerat mig och blivit premium-medlem, mest för att jag vill fortsätta ta del av det underbara nätverket som Linda har byggt upp (över 1200 bloggare har anslutit sig till Better Bloggers på två år), men också för att jag vill ha möjlighet att ta del av utbildningar som Influencers of Sweden erbjuder. Jag skulle behöva gå en utbildning i bildhantering, det finns mycket kvar att jobba med när det gäller mina bilder här på bloggen men det får komma allteftersom. Just nu är jag glad att jag är igång och bloggar.